8 Eylül 2013 Pazar

bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, bin atlı o yaz neleri neleri yendik değil mi be leyla!

biraz daha yaz leyla! 

sigaradan ağrıyan genizlerimizi, nargileden dönen başlarımızı, ne olacak halimiz diye düşünmekten alınlarımızda oluşan çizgileri yaz.

"yok bre yok ne etsek olmuyor'un ranza arkadaşı olduğumuz"u da yaz... ezberimizden kayıp giden şiirleri, şiirlerden arta kalan bu bölük pörçük dizeleri yaz. birimizin aklına gelen bu bölük pörçük dizeyi bir diğerimizin hevesle tamamlamaya çalıştığını da yaz ama... o hevesi ayrıntılı yaz ha! 

ve elbet birbirimizi gördüğümüzde çocuklar gibi sevindiğimizi yaz. birlikteyken bazen tüm her şeyi unuttuğumuzu, tek derdimizin geç gelen çaylar olduğu o anları da yaz.

bu unutuş anlarını afilli yaz, süsleyerek yaz, "bir an gelirdi hepsinin derdi tasası uçup giderdi" minvalinden şiirsel bir dille yaz.

kahvenin yanına lokum geldiğinde nasıl sevindiğimizi de hatırlatayım mı leyla! lokumu pek çok sevdiğimizi, onu da mı yazmadın daha! yaz ama! unutursun bak hemen yazmazsan, hatıralar sandığın kadar sadık değiller leyla, yazmazsan kayıp giderler be güzelim. 

yıllar sonra, kim hatırlayacak her gün birbirimizi aradığımızı, her akşam üzülerek ayrılıp ertesi gün birbirimizi gülen yüzlerle karşıladığımızı. birinin çıkıp, böyle olmuyor arkadaş daha sık görüşelim dediğinde, he yaa dediğini diğerlerinin... sonra birinin gülmeye başladığını, daha sık nasıl görüşülür dediğini, ve hepimizin güldüğünü, son bir ayımızı hatırladığımızda neredeyse her gün görüştüğümüzü hatırladığımızı da yaz.

ama hatırlanır değil mi leyla bunlar! bu sıkıcı yazı birlikte atlattığımızı hatırlarız değil mi? "hatırlayacaklar elbet tüm bunları" yaz en sona, okuyucuyla sohbet eden yazı şekli vardı öğrendiydik hani lisede, neydi, deneme mi oluyordu o? evet, işte deneme olarak kaleme al bu yazıyı. sor, de ki, "unutulur mu tüm bunlar?" deneme yazmanın gereği, sorulan soruları yine yazarın cevaplamasıdır, deneme yazarlığının hakkını ver leyla! "unutulmaz" yaz. yazarın bir şeyleri ispatlamaya çalıştığı bir yazı türü vardı, makaleydi adı, yazının sonunu makale olarak tamamla leyla! unutmayacaklar çünkü de ve sırala tüm nedenleri. varsın denemeden makaleye meyleden dönek bir yazı olsun, biz severiz leyla, sen yaz emi! 

2 yorum:

  1. Geride bırakılanlar unutuldu mu ki, birlikte atlatılan sıkıcı yazlar unutulsun molly. Hatıralar sadık değillermiş gerçi, yazılmazlarsa unutulur giderlermiş.
    Yaz Leyla, elimde olsa her gün bir güzel yazı yazarım, Molly ilhamlansın diye ama ben beceremem, sen yaz be güzelim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil